Nieuws/Binnenland
1013554
Binnenland

Leuke hotspots op Aruba

Ga je genieten van een welverdiende vakantie Aruba? Neem dan deze tips ter harte!

Flying Fishbone

Een waar walhalla voor iedereen die altijd al eens met zijn voeten in de branding sjiek heeft willen dineren. En als je goed kijkt, zie je daadwerkelijk vliegende vissen. Wel handig om te reserveren, omdat de stoeltjes aan de voorkant erg gewild zijn.

Renaissance Island

Terwijl je met een drankje in je hand in een hangmat onder een palmboom vertoeft, komt een knalroze flamingo even ‘gedag’ zeggen. Ze zijn tam en eten uit je hand. Ook als je niet in het Renaissance Hotel verblijft, ben je van harte welkom.

Grot di Lourdes

Het overgrote deel van de Arubanen is katholiek. Toen er op 11 februari 1958 in het Franse Lourdes de maagd Maria verscheen, werd dat ook op Aruba gevierd. Pastoor Erkamp uit San Nicolas kwam op het idee om ook in een grot langs de kant van de weg in zijn San Nicolas een Mariabeeld te plaatsen. In 1959 zegende Monsigneur Holterman het beeld en sindsdien is het een bekende gebedsplaats. Veel Arubanen komen er om een kaarsje te branden voor overledenen. En zoals wel meer plekken in Midden- en Zuid-Amerika is het vrolijk versierd met veel slingers en kleuren.

Charlies Bar

Dankt zijn naam aan de oprichter, de Nederlander Charles Brouns die San Nicolas als standplaats koos vanwege alle arbeiders van de vlakbij gelegen olieraffinaderij. Het is een rariteitenmuseum vol snuisterijen en souvenirs aan de wand en het plafond, van ontelbaar veel foto’s tot zelfs een FC Utrecht-sjaaltje. In 1977 kreeg Charles Brouns een onderscheiding van koningin Beatrix. Iedereen kent deze bar, want ‘als je niet in Charlies Bar bent geweest, ben je niet op Aruba geweest’.

Caribbean Store

Het klinkt als een souvenirwinkel, maar een populaire bar waar vooral locals na hun werk bij elkaar komen voor een drankje. Staat bekend om de ijskoude Balashi’s, het op Aruba gebrouwen bier.

Franse Pas

Ben je een liefhebber van spannende films, dan kun je hier je hart ophalen. Taxichauffeurs rijden ’s avonds liever een stukje om dan dat ze hier doorheen rijden, want volgens eeuwenoude verhalen spookt het hier. De legende vertelt dat Franse piraten in de 17e eeuw Aruba probeerden te veroveren, maar op dit stuk grond werden tegengehouden door de indianen. Er ontstond een gevecht waarin veel indianen zijn gesneuveld. De zielen van deze dode indianen zouden hier zijn blijven hangen en in de nacht rondspoken. Buurtbewoners zeggen dat ze het geschreeuw van de indianen nog steeds horen in de nachtelijke uren en waarschuwen hier niet ’s nachts rond te rijden. Voor nuchtere mensen onder ons is het een prachtig stukje weg, een doorgang tussen koraalrotsen waarbij de bomen over de weg groeien.

Boardwalk Aruba Hotel

Wil je wel in de buurt van Palm Beach zitten, maar heb je geen zin in het massale van de grote hotelketens, kies dan voor het Boardwalk Aruba Hotel. Gelegen op een oude kokosnootplantage, zijn er in totaal 14 vakantiehuisjes, met een woon- en slaapkamer, een keuken en een patio met bbq en hangmat. „Doordat we zo weinig huisjes hebben, staan we in nauw contact met onze gasten”, vertelt mede-eigenaresse Kimberley. „We spreken ze dagelijks en kunnen ze bijvoorbeeld goede restaurants of leuke attracties aanbevelen.”