Nieuws/Buitenland
1013595
Buitenland

Hotels Sotsji 121% duurder tijdens de Spelen

Hotelovernachtingen in het Russische Sotsji worden tijdens de Olympische Spelen gemiddeld 121% duurder.

Gedurende de Olympische Spelen kost een hotelovernachting in Sotsji gemiddeld 179 euro per nacht. De laatste week van januari is dit slechts 81 euro per nacht, ongeveer 100 euro per nacht extra. Dit blijkt uit onderzoek van Trivago.nl

Gedurende de Olympische Winterspelen variëren de hotelprijzen van gemiddeld 149 euro op de goedkoopste dag (+84%) tot 312 euro op de duurste dag (+285%). De prijzen vallen in vergelijking met eerdere spelen mee. In Sotsji blijven de prijzen, op twee dagen na, onder de grens van 200 euro.

Olympische Spelen

In de aanloop naar de spelen in Londen in 2012 zijn prijzen geconstateerd tot gemiddeld 401 euro per kamer per nacht. Reizigers die enkel de openingsceremonie of de sluitingsceremonie willen bijwonen, betalen iets minder. Op die dagen kunnen reizigers rekenen op 70 tot 80 euro bovenop de reguliere prijs. Op de openingsdag kost een hotel gemiddeld 164 euro, op de dag van de sluiting wordt gemiddeld 151 gerekend.

Vanwege de Olympische Spelen is de interesse voor hotels in de regio flink toegenomen. Momenteel biedt slechts 5 procent van de hotels online nog kamers aan. Tijdens de spelen zijn hotelkamers vaak een schaarste. Voor het onderdak van alle sporters, supporters, maar ook de vele hoogwaardigheidsbekleders die het evenement bezoeken, zijn veel accommodaties nodig.