Nieuws/Buitenland
1013599
Buitenland

Verkrachte Deense ingestort

De Deense vrouw die dinsdag werd verkracht in de Indiase hoofdstad New Delhi, is woensdagochtend ingestort op het vliegveld. Begeleiders van de Deense ambasaade mochten de toeriste niet begeleiden naar de gate, waarop de vrouw in elkaar zakte. Dat heeft de Indiase minister van Justitie Somnath Barthi donderdag gezegd.

Hoe het incident is afgelopen, kon Barthi niet zeggen. Wel is zeker dat vrouw woensdag alsnog naar Denemarken is gevlogen. De Indiase politie heeft vier van de acht of negen verdachten opgepakt. Twee van hen worden nog verhoord, de andere twee zitten vast. De verdachten behoren volgens de politie tot een groep zwervers en drugsverslaafden.

De 51-jarige Deense vroeg dinsdagmiddag de weg naar hotel Amax Inn waar ze logeerde. In plaats van haar te helpen, werd ze naar een tuintje gestuurd. Daar werd ze onder bedreiging van een mes beroofd en vervolgens drie uur lang verkracht.

De Deense is de derde westerse vrouw binnen een week die in India het slachtoffer is geworden van verkrachting. Een 18-jarige Duitse toeriste werd vrijdagnacht in een slaapwagon van de West Coast Express verkracht. Een 33-jarige Poolse vrouw werd vorige week verkracht door een taxichauffeur met wie ze van Mathura in het Noorden van India onderweg was naar de hoofdstad Delhi.