Nieuws/Binnenland
1013602
Binnenland

DNA op huls en fiets na aanslag op advocaat

DNA van een 28-jarige verdachte uit Mierlo is gevonden op een kogelhuls en de fiets die vermoedelijk zijn gebruikt bij de moordaanslag op advocaat Marcel S. in Waalre. Twee andere mannen uit Mierlo worden ervan verdacht dat ze ook in de buurt zijn geweest en de schutter hebben geholpen, bijvoorbeeld met vervoer.

Welingelichte bronnen hebben dat donderdag aan het ANP gemeld.

Advocaat Marcel S. werd bijna een jaar geleden onder vuur genomen toen hij voor zijn huis in Waalre in zijn auto zat. De advocaat raakte door glassplinters lichtgewond. De schutter ging er op een fiets vandoor. Nadat korte tijd later ook brand werd gesticht op het kantoor van de raadsman, kreeg S. strenge beveiliging.

De huls werd in de buurt van het huis gevonden. De gestolen fiets werd in een vijver teruggevonden. Voor de brand is nog niemand aangehouden.

Volgens informatie uit het strafdossier heeft Marcel S. aan de politie namen van mogelijk betrokkenen opgesomd. Vooral zakelijk maar ook privé maakte hij veel vijanden, biechtte hij aan de politie op.

Marcel S. is zelf verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Vorig jaar zat hij enkele dagen vast. Behalve dat hij advocaat was, zit hij ook nog in zaken. Zo heeft hij een incassobureau en een beleggingsmaatschappij.

De drie woonwagenbewoners uit Mierlo hebben geen duidelijk motief. Advocaat Marcel S. kent het drietal niet en hij gaat ervan uit dat ze in opdracht handelden. De verdachten worden beschuldigd van poging tot moord maar ze zwijgen tot dusver over hun rol. In februari komen ze voor het eerst in het openbaar voor de rechter.

Het Openbaar Ministerie wil niks kwijt over de voortgang van het onderzoek. De advocaat van de 28-jarige man uit Mierlo wil niet reageren.