Nieuws/Binnenland
1013618
Binnenland

Caravisio grote trekpleister op kampeerbeurs

Weer veel te zien op Caravana

Het wordt kouder, wind en regen teisteren ons land, de dagen worden weliswaar langer, maar zijn nog steeds donker. Kortom: geen tijd om aan kamperen te denken. Toch wordt alweer de laatste hand gelegd aan de grootste kampeerbeurs van Nederland, de Caravana 2014, die dit jaar van 23 t/m 28 januari gehouden wordt in het WTC Expo in Leeuwarden.

Ook dit jaar staat deze beurs weer bol van de primeurs en de noviteiten, waarbij de Caravisio ongetwijfeld de publiekstrekker nummer één is. Deze caravan, die (nog?) niet op de markt is, is een studieconcept van KnausTabbert. Dat deze caravan zijn vormgeving mede dankt aan de windtunnel, is overduidelijk (zie foto’s). Maar niet alleen dat. Deze caravan is het toppunt van innovaties. Zo is het mogelijk het luchtgeveerde chassis te laten zakken en het laten zakken van de steunen, waarbij de Caravisio zichzelf waterpas zet. Dat laatste is overigens niet nieuw, caravans die voorzien zijn van een zogenaamde leveler kunnen dat ook. Wat echter wel nieuw is – en dat is uniek – is dat deze handelingen te verrichten zijn vanaf je iphone of ipad.

Je sleutel kun je niet meer vergeten of – erger nog – kwijtraken, want er is geen sleutel. Deze caravan beschikt over een vingerscan!

Uiteraard is de Caravisio niet het enige op de Caravana dat belangstelling verdient. Er is ook weer een designwedstrijd gehouden en van de door een vakjury beoordeelde tien beste ontwerpen zullen maquettes op de Caravana te zien zijn. Er is een juryprijs, maar ook een publieksprijs: bezoekers kunnen hun stem uitbrengen en degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Al met al weer reden genoeg om naar de WTC Expo in Leeuwarden af te reizen.