Nieuws/Binnenland
1013655
Binnenland

'Is dit bier voor u of voor uw baby?'

Carina Boll uit Waspik kon woensdagmiddag amper geloven wat haar overkwam, toen ze in de Plus-supermarkt boodschappen deed met haar tien maanden oude zoontje. Boll stuitte eenmaal bij de kassa op een wel heel wantrouwende caissière...

De Brabantse vertelt in het Brabants Dagblad hoe ze 'hemel en aarde moest bewegen' om het bier mee te krijgen. "Ik kreeg van de caissière te horen dat ze die niet aan mij mocht verkopen. ‘U heeft een minderjarige bij u, u zou het voor hem kunnen kopen’, wees ze naar mijn zoontje. Nou het enige wat Rein drinkt is toch echt alleen melk en water!", reageerde Boll verbouwereerd.

Na een flinke discussie zwicht de caissière dan toch. De bedrijfsleider van de Plus in Waspik kan lachen om het voorval. In het Brabants Dagblad zegt hij: "Is dat zo? Ja, dat gaat wel erg ver. Maar de nieuwe regels verplichten ons nou eenmaal om iedereen die een minderjarige bij zich heeft te vragen voor wie de alcohol gekocht wordt. Dat zijn de regels, het overtreden kan je een boete opleveren van 1.300 euro. Daar zitten wij niet op te wachten."