Nieuws/Binnenland
1013674
Binnenland

Moois in MECC

Het grootste oldtimerevenement van de Benelux, Interclassics & Topmobiel, gaat 17 januari in de MECC in Maastricht weer van start. Het markeert ook het begin van het oldtimerseizoen.

Dit jaar heeft de beurs drie thema's: 100 jaar Maserati, Mustang Big Screen Heroes en Pre War Legends. Er komen meer dan 30 heel bijzondere Maserati's naar Maastricht, waaronder ook een van de topstukken uit de collectie van Evert Louwman, de Maserati 8CM Monoposto Grand Prix Car.

Voor liefhebbers van filmauto's is de Mustangtentoonstelling een aanrader. Naast enkele Bond-Mustangs komt ook een van de meest bekende filmauto's ooit naar Maastricht: de auto waarin Steve McQueen reed in de film Bullitt uit 1968. De Pre War Legends tentoonstelling zet racewagens van vóór 1940 in de spotlights.

Buiten de thema's zijn er nog vele andere klassiekers te bewonderen. Dit jaar is de beurs bovendien met maar liefst 3.000 vierkante meter aan extra ruimte uitgebreid. Ook daarom geven we als tip mee: ga vroeg! Voorgaande jaren waren er namelijk veel problemen met parkeren.

Adres: Forum 100, Maastricht. http://www.mecc.nl