Nieuws/Binnenland
1013685
Binnenland

Kindervermaak in de VS

Misschien denk je er niet meteen aan, maar een reis naar de Verenigde Staten is ook prima te doen met kinderen. Vooral de staten Florida en Californië hebben wat amusement voor de kleintjes betreft, veel te bieden. Hier een toplijstje voor gegarandeerd kindervermaak.

Seaworld, Orlando, Florida

Orka shows, dolfijnenshows, zeeleeuwenshows, poolervaring tussen de pinguins, honderden haaien en roggensoorten en spannende attracties zoals de Manta Ray-achtbaan. In Seaworld verveel je je geen moment. Je hebt minimaal een dag nodig om alle hoogtepunten in dit park te zien. Mocht je aan de westkust een vakantie overwegen, dan is het broertje van Seaworld te vinden in San Diego (Californië).

 

 

Legoland, San Diego/Carlsbad, Californië

Voor een geweldige Amerikaanse versie van Legoland ben je aan het goede adres in San Diego/ Carlsbad. Hier vind je onder andere New Yorks Manhattan en de skyline van Las Vegas nagebouwd van lego, een zwempark van lego en het Lego-hotel, waarin je echt kunt verblijven. Vergeet op het park ook niet het Lego Legends Chima waterpark en een prachtig Sealife Aquarium met echte vissen een bezoekje te brengen.

 

 

Museum of Natural History en planetarium in New York City

Dit museum vind je aan Central Park, in de Upper West Side. Hier vind je onder andere een indrukwekkende collectie van dinosaurusskeletten en fossielen. Maar het museum biedt nog veel meer, zoals diverse vaste tentoonstellingen over biodiversiteit, vogels en amfibieën, aarde en planeten, mensen en cultuur, dieren en het Rose Planetarium. Alles is zeer toegankelijk gemaakt en gevisualiseerd. Dit museum is abslouut een must voor dino-liefhebbers!

 

 

Theatre of the Seas, Key Largo, Florida

Dit bijzondere waterpark is in 1946 geopend en in natuurlijke lagunes van de Keys zwemmen dolfijnen, zeeleeuwen en roggen. In het park kun je de dieren zien tijdens shows of tijdens een geplande privéontmoeting ermee zwemmen. Ook is er een lagune met een strandje, waar in het water een koraalrif ligt met prachtig, kleurrijk onderwaterleven. De ligging, de kleinschaligheid en de natuurlijke opzet zorgen voor een bijzondere en intieme ervaring met de lokale dieren van Florida.

 

 

Universal Studio’s, Los Angeles/Orlando

In Los Angeles (Hollywood) maar ook in Orlando kun je Universal Studio's bezoeken. Spannende attracties zoals Transformers 3D, Shrek 4-D en The Simpson Ride zijn uniek en hebben veel special effects, zoals Amerikanen dat heel goed kunnen. In Orlando is er ook het aparte, meer actieve themapark van Universal Studio's; Islands Adventures Park, met thema's zoals Jurassic Park en Harry Potter.

 

 

Bron: Jan Doets