Nieuws/Binnenland
1013762
Binnenland

Stille tocht 'vol verdriet en ongeloof'

Honderden mensen hebben woensdagavond meegelopen in een stille tocht in Zevenbergen voor de vermoorde Claudia Oskam. De tocht begon bij de plaatselijke voetbalclub Virtus, ging langs haar huis en eindigde op de Schansdijk. Daar werd haar stoffelijk overschot zondagavond gevonden in het water.

Volgens burgemeester Jac Klijs waren ongeveer 1800 mensen op de been. Vooraf waren zeker een paar honderd mensen verwacht. De tocht verliep „rustig en waardig”, aldus de gemeente.

Klijs hield na de stille tocht een korte toespraak. „Een emotionele tocht vol met verdriet en ongeloof, maar die ook hoop geeft voor de toekomst. Dat we samen wensen en hopen dat geweld, in welke vorm dan ook, tot het verleden gaat behoren”, zei hij.

Zevenbergen is al dagenlang in de ban van de verdwijning en de dood van de 36-jarige moeder. Haar lichaam werd zondag gevonden op aanwijzing van haar verdachte ex-vriend William R. (39). Die heeft bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van moord.