Nieuws/Buitenland
1014962
Buitenland

Omstreden jachtvergunning neushoorn geveild

Een omstreden jachtvergunning voor het doden van een zwarte neushoorn in Namibië heeft zondagochtend bij een veiling in het Amerikaanse Dallas 350.000 dollar (ruim 250.000 euro) opgebracht. Hoewel de regering van Namibië het geld wil besteden om de bedreigde diersoort te beschermen tegen stropers, leidde de veiling tot veel protest.

Met de licentie mag een voormalige fokstier worden gedood. Dit soort dieren is volgens organisator Dallas Safari Club vaak agressief en territoriaal en doodt regelmatig jongere soortgenoten. Meer dan 75.000 personen tekenden een petitie tegen de veiling, omdat het beschermen van dieren niet zou stroken met het doden daarvan.

In Namibië liepen volgens dierenorganisatie TRAFFIC eind 2012 1750 zwarte neushoorns rond. Dat aantal zou het laatste jaar door goede controle en bescherming gegroeid zijn. In 2013 zijn volgens de organisatie 5 van de dieren gedood door stropers. In Zuid-Afrika zijn volgens de regering aldaar in dezelfde periode bijna 950 neushoorns het slachtoffer geworden van stroperij.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop