Nieuws/Binnenland
1016079
Binnenland

Brabanders krijgen aanslag 2011 nog een keer

Ongeveer 860 inwoners van het waterschap Aa en Maas hebben in december een aanslag van de waterschapsbelasting uit 2011 nog een keer ontvangen. De fout is ontstaan tijdens het opschonen van gegevensbestanden. De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heeft dat vrijdag gemeld.

De belastingbetalers worden gebeld of krijgen een brief om gerustgesteld te worden dat ze de rekening niet hoeven te betalen. Ze krijgen hun geld terug als ze al hebben betaald, aldus interim-directeur Marieke Vrisou van Eck van BSOB. Automatische incasso is voorkomen.

Het is de tweede keer deze week dat er problemen worden gemeld bij de verwerking van de waterschapsbelasting door BSOB. Dinsdag werd bekend dat van 2000 eigenaren van nieuwbouwprojecten vanaf 2011 geen belasting is geïnd. Zij moeten in totaal nog ongeveer 1,5 miljoen euro betalen. BSOB legt de fout bij gemeenten die onvolledige bestanden hebben ingeleverd.

De nieuwe Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) ligt al langer onder vuur vanwege problemen. De dienst heeft een werkachterstand; de directeur schatte vrijdag dat nog het hele jaar nodig is om bestanden op te schonen.