Nieuws
1016091
Nieuws

Sony topman hint naar Windows Phone

De baas van Sony Mobile in Europa, Pierre Perron, heeft de geruchten over de komst van een Sony Windows Phone nog steviger gemaakt. Aan TechRadar liet Perron weten dat het bedrijf niet al zijn pijlen wil richten op slechts één mobiel besturingssysteem èn dat het gesprekken voert met Microsoft.

Sony biedt momenteel alleen een serie Android toestellen aan. Perron laat weten dat het bedrijf continue in gesprek is met partners, waaronder Microsoft, over het verbreden van het Sony spectrum.

Perron liet TechRadar ook weten dat samenwerken met Microsoft een interessante propositie is voor Sony en de bedrijven bij elkaar betrokken blijven. “We onderzoeken dit ook als onderdeel van onze discussie in de mobiele ruimte. Het gebruik van het platform [Windows Phone] zelf is één ding, een ander is wat kunnen wij daar aan toe voegen”, aldus Perron tegenover TechRadar.

Perron wilde niet aangeven op welke termijn een Windows Phone van Sony te verwachten is. Hij voegde er aan toe dat de gesprekken met Microsoft nog niet afgerond zijn.

De baas van Perron, Sony CEO Kunimasa Suzuki, ontkende tegenover TechRadar dat het bedrijf plannen heeft om een Windows Phone te lanceren. De geruchtenstroom doet echter anders vermoeden.

Eind december meldde nieuwssite The Information ook al dat Sony in gesprek zou zijn met Microsoft omtrent het maken van een Windows Phone 8-smartphone. De gesprekken zouden al een tijdje gaande zijn en Sony zou zelfs al een prototype op papier hebben staan.