Nieuws/Binnenland
1016112
Binnenland

'Moord om tientje' voor de rechter

LIVE TWITTERFEED De rechtbank van Maastricht buigt zich vanmiddag over de moord op Robert Degen uit Heerlen. Hij werd op 21 juli vorig jaar doodgestoken bij zijn woning. Zijn zwager wordt ervan verdacht hem te hebben doodgestoken om een tientje.

Hoofdverdachte is Roland K. (24), zwager van het slachtoffer, uit diezelfde plaats. De dodelijke steekpartij vond plaats bij de woning van slachtoffer Robert Degen (38) aan de Bredastraat in Heerlen.

Degen en K., die met elkaar overhoop lagen als gevolg van familieperikelen, kregen hier volgens ingewijden ruzie over een tientje. Dat liep flink uit de hand waarna Roland K. een schilmes, dat hij naar eigen zeggen toevallig bij zich droeg, pakte en zijn zwager zou hebben neergestoken.

De bloedende man werd in zijn achtertuin gereanimeerd door de hulpdiensten. Dit mocht echter niet meer baten. Buurtbewonersspreken over "een bloedspektakel dat niemand zou kunnen overleven". De gevluchte Roland K. gaf zich niet lang na de moord zelf aan bij de politie.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");