Nieuws
1016127
Nieuws

Fitnesshalsband voor honden

Ook honden hebben goede voornemens, zo moeten de makers van de Voyce gedacht hebben. Zij hebben namelijk een 'slimme' halsband gemaakt waarmee te zien is hoe het gesteld is met de fitheid van de viervoetige drager.

De Voyce-band is wel iets geavanceerder dan de meeste fitness-accessoires voor mensen. Zo telt hij stappen en houdt hij bij waar de hond is, maar ook houdt hij hartslag, ademritme en calorieënverbranding bij. Deze gegevens worden vervolgens verzameld en geanalyseerd door de bijbehorende online dienst. Zo zal Voyce bijvoorbeeld een waarschuwing geven als de hond hartkloppingen heeft, wat op pijn kan wijzen.

Alle gegevens worden speciaal afgesteld op het ras van de drager, samen met hoe groot hij is. De band zelf past op vrijwel alle rassen, omdat hij afstelbaar is. Daarnaast is hij waterdicht, dus baasjes hoeven niet bang te zijn dat hun viervoeter door een duik in de plomp ineens een dure gadget naar z'n grootje helpen.

En duur is de Voyce wel. Niet alleen kost de band op zich al $299 (€220), ook moet er per maand $15 (€11) betaald worden voor de online dienst.