Nieuws
1016128
Nieuws

Swatch ziet smartwatch niet als bedreiging

De opkomst van de smartwatch biedt traditionele horlogefabrikanten kansen. Dat heeft de topman van Swatch laten weten aan persbureau Reuters. Swatch baas Nick Hayek ziet de slimme horloges van Sony, Samsung en Qualcomm absoluut niet als bedreiging.

Met de gadgets van de technologiebedrijven kunnen dragers telefoneren, berichten ontvangen, foto’s maken en gebruikmaken van diverse apps. “De smartwatch is een kans voor ons, wat er ook gebeurt”, aldus Hayek. Als mensen die normaalgesproken nooit iets om hun pols dragen, beginnen met het dragen van een zogenaamde smartwatch, kunnen we ze er zeker van overtuigen in plaats daarvan snel een mooi horloge te gaan dragen.”

Volgens Hayek heeft Swatch Group alle kennis in huis om een smartwatch te maken en ook al enkele slimme producten op de markt gelanceerd, maar heeft het niet de intentie om een grote speler te worden op dat gebied. “We hebben alle kennis, maar we willen geen voorraad technologiebommen opbouwen die mensen  niet willen kopen.

Tien jaar geleden introduceerde Swatch Group samen met Microsoft een smartwatch onder de naam Paparazzi. Dit gadget gaf gebruikers toegang tot nieuws, horoscopen, aandelenkoersen en andere real-time informatie via radiogolven. Het product bracht echter niet het succes waar op gehoopt was.

Ook over de huidige smartwatches zijn analisten nog niet laaiend enthousiast vanwege de lompe ontwerpen, technologische beperkingen en hoge prijzen.