Nieuws/Buitenland
1016147
Buitenland

Hollande overweegt proces tegen roddelblad

Het Franse roddelblad Closer weet het nu zeker: de Franse president François Hollande (59) heeft een affaire met actrice Julie Gayet (41). Closer plaatste vrijdag foto's van de veronderstelde nachtelijke escapades van de president naar een appartement in de buurt van het Elysée-paleis.

Hollande is niet blij met de pagina's lange reportage. Het staatshoofd spreekt van een inbreuk op zijn privacy en overweegt juridische stappen. Hij doet verder geen uitlatingen over de vermeende affaire.

Er doen al maanden geruchten de ronde dat Hollande en Gayet in het geheim een relatie hebben. Op de foto's zou te zien zijn hoe de twee afzonderlijk bij het appartement aankomen. Hollande woont samen in het Elysee, de officiële residentie van de president, met journaliste Valérie Trierweiler. Eerder had hij een relatie met Ségolène Royal.

In maart diende Gayet een aanklacht in tegen bloggers en websites die over de geruchten schreven. Haar advocaat zei toen dat de beweringen nergens op waren gebaseerd.

Zoals gebruikelijk in januari, heeft de president volgende week een serie persconferenties op het programma staan waarin hij zichzelf in het begin van het nieuwe jaar stevig wil neerzetten. Volgens zijn entourage wil hij laten zien dat hij wel degelijk besluitvaardig en dynamisch is. Eind vorig jaar bleek uit een peiling dat slechts 15 procent van de ondervraagden zijn optreden goed vindt.

Closer kwam in het verleden in het nieuws toen het topless foto's plaatste van Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William.