Nieuws/Binnenland
1016177
Binnenland

Slachtoffers in beroep na vonnis tuchtrechter

De slachtoffers die de zaken tegen drie oud-bestuurders van het Medisch Spectrum Twente bij de tuchtrechter aanhangig maakten, gaan in beroep. Dat meldde letselschadespecialist Yme Drost vrijdag.

De slachtoffers zijn hevig teleurgesteld in de uitspraak, zei Drost. Ze wilden niet nader reageren op de uitspraak. Een oud-bestuursvoorzitter is berispt maar klachten tegen een andere oud-bestuursvoorzitter en oud-bestuurder zijn afgewezen.

Drost noemt het opvallend dat het tuchtcollege niet nader ingaat op de instructie die oud-bestuursvoorzitter Ramaker eind 2003 gaf aan de neurologen. „Ze mochten niet actief op zoek gaan naar slachtoffers van Ernst Jansen. Dat is nogal wat.”

Oud-bestuurder Tom Zijlstra reageerde zichtbaar opgelucht na het vonnis. „Ik heb destijds gedaan wat ik moest doen. Ik heb de medicijnverslaving van de ex-neuroloog bij het Openbaar Ministerie en de Inspectie gemeld.” Volgens hem wilde de bestuursvoorzitter de zaak toen juist binnenskamers houden. „We zaten niet op een lijn maar ik heb voet bij stuk gehouden.” Zijlstra betuigde nog zijn medeleven aan de slachtoffers in deze zaak.