Nieuws
1016219
Nieuws

Ex-patiënten Ruwaard vissen achter net

Een aantal ex-patiënten van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse loopt mogelijk geld mis. Zij hebben een claim ingediend tegen het ziekenhuis wegens foutief handelen maar de aansprakelijkheidsverzekeraar MediRisk van het voormalig ziekenhuis wil de zaken niet in behandeling nemen. Volgens de verzekeraar hebben deze patiënten de claim na het faillissement ingediend en was de verzekering toen al geëindigd, zo liet het bedrijf vrijdag weten.

MediRisk vindt dat de curatoren van het Ruwaard van Putten of de behandeld specialisten moeten opdraaien voor de schadeclaims. De curatoren zijn het hier echter niet mee eens en hebben daarom een kort geding aangespannen tegen MediRisk, zo lieten ze vrijdag weten. Volgens de curatoren handelt MediRisk in strijd met de polis en gemaakte afspraken.

„Ook is het niet fair tegenover de patiënten”, zeggen de curatoren. Volgens hun woordvoerder moeten deze patiënten, als ze niet uitbetaald krijgen van de verzekering, het failliete ziekenhuis vorderen wat betekent dat ze „achter aansluiten in de rij”. Het kort geding dient op 28 januari in Utrecht.

Het ziekenhuis in Spijkenisse ging vorig jaar juni failliet. Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lieten dezelfde dag nog weten het ziekenhuis te willen overnemen. Na de overname is het ziekenhuis verdergegaan als het Spijkenisse Medisch Centrum.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeerde in december nog dat er veel mis is gegaan in het Ruwaard van Putten.