Nieuws
1016222
Nieuws

Duizenden voorspoilers Porsche 911 Turbo van Hollandse bodem

Bandenproducent Apollo Vredestein uit Enschede zal de komende jaren duizenden exemplaren van de uitschuifbare voorspoiler van de Porsche 911 Turbo en 911 Turbo S produceren.

40.000 voorspoilers

De uitschuifbare voorspoiler van de gloednieuwe Porsche 911 Turbo en 911 Turbo S wordt dus inderdaad in Nederland gemaakt. Het bedrijf heeft het systeem in het diepste geheim in zeven jaar tijd ontwikkeld. De komende zes jaar zal Apollo Vredestein 40.000 voorspoilers leveren aan Porsche. Het systeem is onder de codenaam ‘BBQ’ door in totaal twaalf geselecteerde medewerkers van de R&D-afdeling en een aantal operators ontwikkeld. In het diepste geheim, want de werknemers waren contractueel verplicht tot geheimhouding. “Dat was een zware eis van Porsche, niemand mocht er lucht van krijgen”, aldus Peter Snel, hoofd van de R&D-afdeling.

Rubber

Waarom een bandenproducent een voorspoiler produceert voor Porsche klinkt misschien wat vreemd, maar er is een logische verklaring voor. De spoiler heeft namelijk, net als banden, rubber als grondstof.