Nieuws
1016228
Nieuws

Huawei komt met Android-spelcomputer

De Chinese telecomgigant Huawei brengt dit jaar in zijn thuisland een eigen spelcomputer uit, de Tron. Op het apparaat draait besturingssysteem Android. Dat heeft het bedrijf op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas bekendgemaakt.

Het is niet de eerste game console waarop het van origine mobiele OS draait. In 2013 kwamen al de Ouya en de Gamestick uit, maar beiden werden niet enorm succesvol. Huawei denkt het, in elk geval in eigen land, wel te kunnen redden.

De Tron zelf heeft de vorm van een kleine cylinder met onder de 'motorkap' een Tegra 4-processor van Nvidia met 2GB aan werkgeheugen. De controller heeft nog het meeste weg van die van de Xbox 360, met twee analoge joysticks, een vierpuntsdruktoets en acht knoppen. Middenin bevindt zich ook nog een groot aanraakgevoelig vlak, dat dienst doet als een touchpad.

Het apparaat bevat 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, afhankelijk van welke versie gekocht wordt. Dit kan later uitgebreid worden met een microSD-geheugenkaart.

Huawei heeft nog geen prijs bekendgemaakt, maar hintte wel tegenover Engadget dat de Tron minder dan $150 (€110) zal kosten. Ook is nog niet bekend of en wanneer hij buiten China beschikbaar zal zijn.