Nieuws
1016284
Nieuws

Macklemore: 'Verlies bij Grammy's oké'

Het afgelopen jaar mag dan méér dan succesvol zijn geweest voor Macklemore, als het om het winnen van één bepaalde Grammy-award gaat, heeft de rapper zo zijn eigen favoriet.

Macklemore is samen met Ryan Lewis maar liefst zeven keer genomineerd voor een Grammy. Onder andere in de categorie Best Rap Album. En die award hoort naar Kendrick Lamar te gaan, vindt Macklemore.

"In die categorie moeten we het opnemen tegen Kendrick die een fenomenaal album heeft gemaakt", vertelt hij in een interview met Source. "Als wij zouden winnen zou dat behoorlijk wat stof doen opwaaien in Hip Hop. Wat betreft die categorie denk ik dat de Grammy naar Kendrick moet gaan. Hip hop zou vinden dat hij is bestolen als hij niet zou winnen."

Dat wil echter niet zeggen dat Macklemore met lege handen naar huis wil. "Ik zou zeker in een andere categorie willen winnen. Wij hebben overduidelijk onwijs veel commercieel succes gehad en ik denk dat The Heist op bepaalde manieren een groter album is. Maar Kendrick heeft een beter rap album."

De Grammy's worden op 26 januari uitgereikt in Los Angeles.