Nieuws/Buitenland
1016290
Buitenland

Italië wil ex-vrouw Dutroux niet

Michelle Martin, de ex van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, is niet welkom in Italië. Met hand en tand verzet de burgemeester van een plaatsje in Toscane, waar Martin naar toe wil, zich tegen haar komst. „Ze komt er niet in”, klinkt het vrijdag in de Vlaamse krant De Morgen.

De burgervader is een procedure begonnen waarmee Martin mogelijk kan worden geweigerd wegens verstoring van de openbare orde. „Wij vinden dat mevrouw Martin ook op verscheidene plaatsen in België kan worden opgevangen en dus niet noodzakelijk in Italië”, citeert de krant de burgemeester.

Tentenkamp

Martin kreeg onlangs van een Belgische rechtbank toestemming om een week zelfstandig het evangelisch tentenkamp Cristo e la risposta, nabij Florence, te bezoeken. Ze wil daar mogelijk definitief gaan wonen. De ex van Dutroux moet namelijk op zoek naar een nieuw onderkomen omdat het Belgische klooster waar zij nu verblijft, gaat sluiten. Vindt Martin geen onderdak, dan zal zij terug naar de gevangenis moeten.

De leider van het tentenkamp zegt in de krant dat Martin alleen welkom is voor een korte, spirituele retraite. „Meer niet.”

Martin kreeg dertig jaar cel voor haar betrokkenheid bij de gruweldaden van Dutroux. Zij kwam in de zomer van 2012 onder voorwaarden vervroegd vrij.