Nieuws/Binnenland
1016298
Binnenland

Krant lezen met telefoon

Hoe ouder, hoe slechter de ogen vaak worden. Een steuntje in de rug tijdens het lezen van een krant, menukaart of recept is dan best handig.

Met de 'Beter Zien'- App worden tekst en beeld vergroot waardoor deze beter zijn te lezen en te zien. Bovendien kan de tekst worden voorgelezen. Zo kan de aankoop van een leesbril of optisch vergrotend hulpmiddel stiekem nog even uitgesteld worden.

Eenvoudig

Door functionaliteiten als vergroten, voorlezen, verlichten en contrastrijker maken, kan de app bestaande hulpmiddelen vervangen. Marc Asselbergs, directeur Ergra Low Vision: "De app is eenvoudig te bedienen en daarom ook geschikt voor ouderen. En je kunt hem overal gebruiken: thuis, op je werk, in het restaurant en bij het boodschappen doen."

Carlo Rozema van zorgverzekeraar DSW: "De app past goed binnen de huidige tijdsgeest waarin je altijd je telefoon bij je hebt: of je nu goed- of slechtziend bent. De app kan dan ook door een brede doelgroep gebruikt worden: voor slechtzienden vervangt het elektronische hulpmiddelen die niet altijd even handzaam en overal mee naar toe te nemen zijn. En ben je je leesbril thuis vergeten dan is de app ook erg handig. De app zal er dan ook voor kunnen zorgen dat de soms breekbare scheidslijn tussen mensen die goed zien en mensen die slecht zien, vervaagt."

De app kost €5,49 en is geschikt voor iOS 5+ vanaf iPad 3, iPhone 4, 5,  Android 2.2 en latere modellen.