Nieuws/Buitenland
10163
Buitenland

Chauffeur riep: Zijn jullie klaar om te sterven?

’Crash Amerikaanse schoolbus was opzet’

Chattanooga - De chauffeur van een Amerikaanse schoolbus die maandag verongelukte in Chattanooga in de Amerikaanse staat Tennessee, liet de bus mogelijk bewust crashen. Een moeder van drie leerlingen die in de bus zaten heeft gezegd dat de chauffeur vlak voor het ongeluk riep: „Zijn jullie klaar om te sterven?”

In de bus zaten 37 leerlingen van de Woodmore Elementary School, een basisschool. Vijf van hen werden op slag gedood, een zesde overleed gisteren in het ziekenhuis. Er raakten 23 passagiers gewond, van wie twee of drie zeer ernstig. Voor hun leven wordt gevreesd.

De vrouw die de schokkende uitspraak heeft gedaan, verloor haar 6-jarige dochtertje bij de crash. Eén van haar andere kinderen vertelde haar over de opmerking van de chauffeur. Het verhaal wordt volgens de politie niet bevestigd door anderen, maar kinderen uit de bus zijn nog niet als getuigen verhoord.

De buschauffeur is gearresteerd. De 24-jarige man moet zich verantwoorden voor vijf aanklachten, waaronder doodslag in het verkeer en gevaarlijk en roekeloos rijgedrag, meldde de Amerikaanse krant USA Today eerder. De man was niet onder invloed van drank of drugs. Wel week hij af van de voorgeschreven route en overschreed hij de maximumsnelheid van 50 km/u.