Nieuws/Buitenland
1016346
Buitenland

Autistische jongen afgetuigd

Een 14-jarige autistische jongen is in de Belgische stad Gent in elkaar geslagen door een groep van vijftien allochtone jongeren. Ze sloegen en schopten hem toen hij weigerde zijn dure koptelefoon af te geven.

Jordan zat woensdagochtend nietsvermoedend op de bus te wachten toen de groep zijn 350 euro kostende gadget in de gaten kreeg. "Opeens stonden ze om me heen," zegt de tiener in Het Laatste Nieuws. "Ik vroeg of ik iets verkeerd had gedaan, waarop ze plots naar mijn koptelefoon grepen." Toen hij die weigerde af te geven, kreeg hij klappen en zelfs een kopstoot van een van de jongens.

Pas toen er een bus aankwam wist de jongen te ontsnappen. Hij stapte in en vroeg de chauffeur om hulp, maar die deed niets, waardoor de daders konden vluchten.

Jordan hield een zware hersenschudding over aan de matpartij. De busmaatschappij en de politie onderzoeken de zaak en zijn met behulp van camerabeelden op zoek naar de daders. Van de politie kreeg de autistische jongen het advies om in het vervolg zijn spullen maar gewoon af te geven. "Alleen sta je tegen zo'n groep machteloos. Het gaat tenslotte maar om iets materieels en je leven kan in gevaar zijn," aldus de politie in de krant.