Nieuws/Binnenland
1016358
Binnenland

Rabella de Faria lijsttrekker ouderenpartij

Oud-wethouder van Leefbaar Rotterdam, Rabella de Faria, keert terug in de Rotterdamse politiek. Ze heeft de functie van lijsttrekker voor de Rotterdamse Ouderenpartij aanvaard en verwacht met de komende gemeenteraadsverkiezingen tussen de drie en zeven zetels binnen te halen.

Dat heeft De Faria (53) vrijdagochtend bekendgemaakt. „Ik ben de afgelopen jaren meerdere keren door andere politieke partijen benaderd en heb iedere keer nee gezegd, maar nu vind ik de tijd rijp om weer een frisse start in de politiek te maken”, aldus de lijsttrekker voor de ouderenpartij.

Zwarte Zakenvrouw

De Faria was tussen 2002 en 2004 wethouder Veiligheid en Volksgezondheid in Rotterdam. In 2001 werd ze als directeur-eigenaar van luchtvaartbedrijf Faravia uitgeroepen tot zwarte zakenvrouw van het jaar. Een jaar later gaf ze haar positie op voor een politieke carrière bij Leefbaar Rotterdam.

Geen werk

Nadat De Faria moest aftreden als wethouder, kon ze lange tijd geen werk meer vinden. Een uitkering werd haar geweigerd omdat ze een koophuis bezat. Door een vordering van de Belastingdienst moest ze noodgedwongen haar huis verkopen. Ook al heeft ze nu geen werk, ze heeft na haar wethouderschap wel weer verschillende banen gehad.

De Faria keert terug in de politiek omdat ze vindt dat er veel meer voor ouderen moet worden gedaan. De partij richt zich op twee groepen: werkenden tussen de 50 en 65 jaar en gepensioneerden. Politiek gezien zegt ze op de linkerflank van rechts te opereren: „Ik heb altijd een sociaal hart gehad”.