Nieuws/Binnenland
1016411
Binnenland

’Minder regels ondernemers Leidsche Rijn’

De VVD in de Utrechtse gemeenteraad wil dat er een vergunnings- en regelvrije zone in Leidsche Rijn wordt gerealiseerd. Dat staat in het vijfpuntenplan dat raadslid Dimitri Gilissen donderdag presenteerde in de gemeenteraadsvergadering.

Met het vijfpuntenplan springen de liberalen in de bres voor ondernemers in Leidsche Rijn. Raadslid Dimitri Gilissen wil dat de gemeente meer ruimte gaat bieden aan startende ondernemers.

Innoveren

Daarvoor zou in ieder geval een welstandsvrije zone moeten worden gerealiseerd. „Ik vind het bizar dat er nog steeds voor veel initiatieven vergunningen moeten worden aangevraagd. Geef mensen nu eens de ruimte om te gaan bouwen en innoveren!” zo luidt de hartenkreet van Gilissen. „Kijk naar The Wall. Als daar geen beperkingen waren opgelegd was het allang een bruisende bedoening.”

Wat het VVD-raadslid betreft mogen in Leidsche Rijn dan ook vergunningsvrij en zonder al te veel gemeentelijke regels worden gebouwd. „Milieuwetgeving geldt natuurlijk altijd, maar geef ondernemers de ruimte om te gaan bouwen. Ook als ze een groot pand willen bouwen. Geef die ruimte.”

Oerwoud

De liberaal wil bovendien dat de gemeente de rode loper uitrolt bij iedere initiatiefnemer die zich vanaf nu meldt. „Bij voorkeur vindt er een persoonlijk gesprek plaats na het eerste contact en krijgt de initiatiefnemer zo snel mogelijk inzicht in de mogelijkheden en wat er nodig is.” Volgens het raadslid moet het college tevens zorg dragen voor begeleiding „door het oerwoud aan gemeentelijke regels en budgetten.”