Nieuws
1016441
Nieuws

Lenovo breidt Chromebook-lijn uit

Lenovo is van plan de komende maanden meerdere Chromebooks op de markt te brengen. Dat heeft een bestuurder van het Chinese computerbedrijf tijdens de CES gezegd tegen CNet. Daarmee geeft het bedrijf het besturingssysteem van Google een flinke impuls.

Jay Parker, directeur van Lenovo in Noord-Amerika, vertelde dat deze zomer Chromebooks in diverse prijsklassen en configuraties zullen verschijnen. Lenovo heeft al diverse Chromebooks gelanceerd, voornamelijk bedoeld voor de onderwijsbranche. Het bedrijf denkt echter dat de markt veel groter is en de producten voor veel meer mensen aantrekkelijk zijn.

“Ik denk dat Chromebooks snel veel impact kunnen krijgen op de markt” aldus Parker. Wij gaan er vanuit dat de markt de komende twaalf maanden sterk versnelt.”

Lenovo is het grootse computerbedrijf ter wereld met een marktaandeel van circa 17 procent. De ambities van het bedrijf gaan echter verder. Het wil ook de grootste verkoper zijn van slimme apparaten en daaronder behoren pc’s, tablets, smartphones en smart tv’s.