Nieuws
1016442
Nieuws

In- en uitzoomen met slimme lenzen

Lenzen waarmee je een bovenmenselijke scherpe blik krijgt. De high-tech iOptik lenzen van Innovega geven dragers uitgebreide vaardigheden om hun blik scherp te stellen.

Met de iOptik lenzen is het mogelijk zowel van dichtbij als op afstand dingen waar te nemen die niet mogelijk zijn met alleen het menselijke oog. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de gedetailleerde vingerafdruk te zien wanneer een vinger vlakbij het oog wordt gehouden. Van zichzelf kan een oog niet focussen op een voorwerp dat zo dichtbij is.

Innovega heeft ook een bijbehorende bril ontwikkeld die voorzien is van kleine beeldschermen waarop apps en andere media getoond kunnen worden. Wanneer bril en contactlenzen gecombineerd worden gedragen wordt het gezichtsveld nog meer vergroot. Het beeld dat het  iOptik systeem levert is volgens de makers 6 keer scherper dan dat van mobiele telefoons en het gezichtsveld 20 keer groter

“Onze oplossing levert games die daadwerkelijk ‘meeslepend’ zijn, films die IMAX prestaties nabootsen, een Multi-tasking dashboard dat vijf of meer schermen kan tonen – en dit alles terwijl het de drager tegelijkertijd een veilig en duidelijk beeld biedt van de omgeving”, aldus het bedrijf in een verklaring.