Nieuws/Binnenland
1016819
Binnenland

Jaarverslag in naam van Allah

De eerste bladzijde van het jaarverslag van een door stadsdeel West van de gemeente Amsterdam gesubsidieerde organisatie wordt geopend met de saillante tekst: in naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

Het gaat om het islamitische jongerencentrum MGT, die is gelieerd is aan de Turkse stichting Milli Görüs. Die wil van Turkije een islamitische staat maken.

Schoonmaakactie

Met de subsidie is onder andere een schoonmaakactie voor een nettere buurt georganiseerd. „Dat doen we omdat volgens de profeet Mohammed reinheid het halve geloof is”, zo verklaart de MGT. Ook organiseert de jongerenclub bekeerlingenavonden in het stadsdeel.

Het bewuste jaarverslag werd gisteravond opgemerkt door Pieter Rietman van D66. Hij gaat, samen met de VVD, de zaak aan de kaak stellen. „In het jaarverslag blijkt dat ze echt wel goede dingen doen. Ze sporten met jongeren, doen aan noodhulp aan Afrika. Maar er staan wel heel veel verwijzingen naar religie in. Ik vraag me daarom af of de subsidiëring niet in strijd is met de scheiding van kerk en staat.”