Nieuws/Binnenland
1016930
Binnenland

Jong personeel wil een nieuwe baan

Young professionals zijn over het algemeen niet gelukkig in hun huidige baan en zijn dan ook van plan in 2014 op jacht te gaan naar een nieuwe functie. Ondernemers ervaren veel meer werkgeluk, omdat zij vaker hun passie volgen.

Dit blijkt uit het Young Professional Onderzoek 2014 van Stichting 4YoungPeople en Careerwise.nl onder ruim dertienhonderd jonge hoogopgeleiden (20-35 jaar). Het thema was dit jaar 'geluk'. Een ruime meerderheid (67%) van de jonge professionals in loondienst gaat binnen een jaar op zoek naar een andere baan en 80% van hen denkt ook het bedrijf te gaan verlaten.

Binnen de huidige baan schort het vooral aan authenticiteit, zelfontwikkeling en verbondenheid met de organisatie met autehnciteit als belangrijkste waarde. Er blijkt een sterke relatie te zijn tussen het benutten van talent en het ervaren van geluk. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen passie en geluk. Als jonge professionals meer talent en passie kwijt kunnen in hun werk, zijn ze sneller tevreden.

Vergeleken met ondernemers kunnen jonge professionals maar weinig van hun passie en talent kwijt in hun werk. Ondernemers scoren dan ook een stuk hoger op werkgeluk (8 tegenover 6).