Nieuws/Binnenland
1017176
Binnenland

Wilde achtervolging door Groningen

Een 48-jarige man uit de stad Groningen heeft dinsdag alles op alles gezet om uit handen van de politie te blijven. Toen de politie hem in zijn woonplaats staande wilde houden, sloeg hij op de vlucht. Met hoge snelheid reed hij over de snelweg A7, met meerdere politieauto's en -motoren achter zich aan. Uiteindelijk werd hij klemgereden op een rotonde in het dorp Tolbert. De man is opgepakt.

De automobilist reed met ongeveer 160 kilometer per uur over de A7. In de bebouwde kom haalde hij snelheden tot 90 kilometer per uur. Bovendien reed hij een paar keer door rood licht. Het is niet bekend of automobilisten, fietsers en voetgangers het vege lijf hebben moeten redden.

De klopjacht duurde ongeveer 20 kilometer. Volgens een politiewoordvoerder is dat „best lang voor een achtervolging”. Een keer deed de man of hij de snelweg via de afrit verliet, maar schoot hij via een groenstrook de oprit ernaast op en reed hij zo terug naar de snelweg. Bij de volgende afrit ging hij wel van de snelweg af richting Tolbert.

De man moest worden aangehouden omdat de politie hem wilde verhoren. Het is niet bekend waarvan hij werd verdacht.