Nieuws
1017295
Nieuws

SnowWorld donderdag naar de beurs

SnowWorld maakt donderdag zijn debuut op Beursplein 5. De uitbater van skihallen neemt via een zogenoemde omgekeerde overname de beursnotering van Fornix Biosciences over. De aandeelhouders van dat bedrijf, dat sinds de verkoop van zijn activiteiten in 2010 en 2011 alleen nog een lege holding is, hebben daar dinsdag mee ingestemd.

De aandeelhouders van Fornix stemden verder in met de benoeming van Koos Hendriks, oprichter en directeur van SnowWorld, tot bestuursvoorzitter. Hij komt in de plaats van Mieke Pigeaud, die terugtreedt uit de raad van bestuur. Ook zijn drie nieuwe commissarissen benoemd.

SnowWorld, met een jaaromzet van een kleine 25 miljoen euro, wil de komende jaren sterk groeien, ook buiten Nederland. Zo wil het bedrijf nieuwe skibanen openen in Parijs en Barcelona. Verder mikt het bedrijf op overnames van slecht renderende ski-accommodaties, waar het kansen ziet op verbetering van de winstgevendheid. De beursnotering moet de onderneming helpen die groeiambities waar te maken.