Nieuws/Binnenland
1017402
Binnenland

Tientallen meldingen geweld bij politiebond

Politiebond ACP heeft de afgelopen dagen tientallen meldingen binnengekregen over geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners tijdens de jaarwisseling. De bond heeft vorige week een speciaal meldpunt in het leven geroepen om het geweld te kunnen registreren. Volgens een woordvoerster hebben sommige agenten het zwaar te verduren gehad. „Je zou soms bijna vergeten dat de jaarwisseling een feest is.”

Uit een eerste inventarisatie blijkt volgens de ACP dat het geweld tegen hulpverleners onverminderd „een fors probleem” is. Vorige week bleek al dat het geweld nog steeds toeneemt. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) sprak hierover zijn afschuw uit. De bewindsman sprak op nieuwjaarsdag van 108 incidenten van geweld tegen politiemedewerkers, een toename ten opzichte van vorig jaar.

De meldingen bij de ACP druppelen nog binnen, aldus de woordvoerster. Het totale pakket zal de bond voorleggen aan Opstelten.

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van de ACP dat de impact van geweld tegen de politie groot kan zijn, ook op het privéleven van de betrokken agenten.