Nieuws/Buitenland
1017514
Buitenland

Inbreker probeert 15 uur lang kluis te openen

Een dief in India heeft bijna de hele zondag in een bank doorgebracht toen hij daar had ingebroken maar het hem niet lukte om de kluis open te krijgen.  Toen de man na meer dan 15 uur onverrichter zaken afdroop, had hij slechts een mobiele telefoon als buit. Die had een bankmedewerker laten liggen.

Dat schrijft de Times of India dinsdag. Beveiligers in het winkelgebied van de bank in Khar hebben niets van de ongewenste bezoeker gemerkt. Tijdens zijn aanwezigheid doorzocht hij het filiaal grondig en ontdekte hij zichzelf op camerabeelden op een monitor in het kantoor van de chef. Daarop probeerde hij de beelden te wissen, draaide hij camera's weg en bedekte hij zijn hoofd met zijn shirt. Verder at hij chocolaatjes uit de la van een medewerker en probeerde hij de kluiskamer te openen met een gevonden setje sleutels.

Nadat een aantal uur aanmodderen niets had opgeleverd, koos de inbreker voor grover geschut en probeerde hij het plafond boven de beveiligde ruimte kapot te slaan met een meegebrachte stok. Ook dat leverde niks op.