Nieuws/Buitenland
1017602768
Buitenland

Reizigers naar Abu Dhabi moeten Covid-19-volgapparaatje dragen

ABU DHABI - Internationale reizigers die aankomen op de luchthaven van Abu Dhabi zullen voortaan een Covid-19-volgapparaatje moeten dragen. Ook moeten ze veertien dagen verplicht thuis in quarantaine vanwege de coronapandemie. Dat liet staatsbedrijf Etihad Airways weten in een laatste reisupdate.

De dagelijkse infecties in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn deze maand gestegen tot hun hoogste niveau sinds het begin van de uitbraak, wat grotendeels te wijten is aan mensen die zich niet houden aan de regels voor sociale afstand.

Degenen die aankomen op de luchthaven van Abu Dhabi krijgen een medisch goedgekeurd polsbandje, dat wordt verwijderd na 14 dagen thuisquarantaine, aldus Etihad.

Passagiers die uit landen komen die als hoog risicogebied worden beschouwd, moeten mogelijk in quarantaine in een overheidsfaciliteit.

Een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid zei dat 12 procent van de coronagevallen in de voorgaande twee weken afkomstig zijn van internationale aankomsten, terwijl 88 procent verband hield met mensen die in grote groepen bijeenkwamen. De VAE registreerde donderdag 786 nieuwe gevallen van het coronavirus, tegen 1007 op zaterdag, het grootste dagelijkse totaal tot nu toe.

De VAE, die tot dusver 82.568 besmettingen en 402 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 registreerde, maakt niet bekend waar in het land de gevallen zich voordoen.