Nieuws/Binnenland
1017622
Binnenland

Onbegrip in politiek Den Haag

De wereld valt over Vitesse heen, nu de club is gezwicht voor de druk van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om de Israëlische speler Dan Mori thuis te laten. De beslissing van de Arnhemmers om zonder slag of stoot toch op trainingskamp te gaan in Abu Dhabi, leidde tot een golf van onbegrip in met name politiek Den Haag.

 Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat Vitesse de VAE met hulp van Buitenlandse Zaken onder druk had moeten zetten om Mori toe te laten. De VAE erkennen de staat Israël niet en zien Mori’s paspoort niet als een officieel document.

Volgens VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en de SGP heeft Vitesse gemakzuchtig gebogen voor antisemitisme. „Dat is niet alleen kwalijk, maar ook onnodig. De geschiedenis heeft immers geleerd dat een beetje druk en dreigen in dit soort kwesties kan helpen”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke. „Bij het WK zwemmen in Qatar was een Israëlische ploeg.” De golfstaat, die doorgaans eveneens Israëliërs weigert, moffelde wel bij de aankondiging van banen de Israëlische vlag weg.

 

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd