Nieuws/Binnenland
1017994
Binnenland

Drone ingezet tegen overvallen op Curaçao

Nederland stuurt een onbemand vliegtuigje naar Curaçao. De drone moet in de eerste drie maanden van 2014 iets doen tegen een golf overvallen. Dat heeft het Openbaar Ministerie op Curaçao zondag laten weten.

Het onbemande toestel is een Raven van het ministerie van Defensie. Het vliegtuigje moet overvallers volgen vanuit de lucht, zodat agenten meer kans hebben om ze op te pakken.

Tussen kerst en carnaval (begin maart) zijn in Curaçao veel mensen op de been. Bovendien wordt het eiland dan druk bezocht door toeristen en Curaçaoënaars die ergens anders wonen. Volgens het OM is er in die periode traditiegetrouw een toename van criminaliteit, zoals inbraken, diefstallen en overvallen.

Het OM bevestigt dat een team van experts van het ministerie van Defensie meegaat naar Curaçao om te werken met de drone. Het onbemande vliegtuig wordt alleen op Curaçao gebruikt.

Curaçao kende in 2013 een stijging van vooral gewapende overvallen. Minister Nelson Navarro (Justitie) zegt dat hij „er alles aan zal doen om de criminaliteitsgolf tegen te gaan”.