Nieuws/Binnenland
1018249
Binnenland

Docent Toneelacademie op non-actief vanwege ’mogelijk ongewenst gedrag’

Toneelacademie Maastricht

Toneelacademie Maastricht

Maastricht - Een docent van de Toneelacademie in Maastricht is geschorst naar aanleiding van signalen van medewerkers over „mogelijk ongewenst gedrag richting een studente tijdens een groepsles.” Dat meldt Zuyd Hogeschool, waar de Toneelacademie onder valt, op haar website.

Toneelacademie Maastricht

Toneelacademie Maastricht

De studente is gevraagd om een klacht in te dienen, maar dit overweegt ze niet. „Omdat de Toneelacademie zeer veel waarde hecht aan een veilig onderwijs- en werkklimaat voor al haar studenten en medewerkers, wordt de ombudsman gevraagd een nader onderzoek in te stellen”, aldus Zuyd.

De docent zal niet op de school verschijnen als het onderzoek loopt. Studenten en medewerkers zijn geïnformeerd over het onderzoek.

Melden

Zuyd Hogeschool heeft in een intern bericht erop gewezen dat, als er studenten en/of medewerkers zijn die ongepast of grensoverschrijdend gedrag ervaren, zij dit op verschillende manieren kunnen melden, aldus De Limburger. Zo heeft Zuyd bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en een klachtencommissie ongewenst gedrag.

In de stroom van verhalen over seksuele intimidatie, misbruik en ongewenst gedrag, samengevat onder de noemer #MeToo, werden de afgelopen weken al meer mensen uit de Nederlandse theaterwereld beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De Vlaamse acteur Jappe Claes verliet Het Nationale Theater nadat oud-studenten van de Amsterdamse Theaterschool in de media hadden verteld over nare ervaringen met hem. De opleiding ontsloeg hem in 2013 vanwege seksuele intimidatie.