Nieuws/Binnenland
1018299
Binnenland

NIEUWE BOTEN

Grand Banks 53 Aleuthian

De Grand Banks 53 Aleuthian is genoemd naar een eiland in Alaska. Net als de andere boten van deze werf is dit jacht bedoeld om lange tochten over de woeste oceanen mee te maken.

Voor dit soort jachten zijn betrouwbaarheid, veiligheid en comfort uiterst belangrijk.

Kenmerkend zijn de Portugese brug die de overslaande golven tegenhoudt en de degelijkheid spat overal vanaf. Het is een tijdloze halfglijder met  twee 715 pk diesels en goed voor een top van 24 knopen. De kruissnelheid, de ideale verhouding van afstand en verbruik is 16-17 knopen. Gek genoeg zie je veel zeilers die op zo´n trawler overstappen omdat ze tochten over zee willen maken.  En zoveel ruimte zijn die zeilers echt niet gewend.

Dit is duidelijk plek voor degene die de boot bestuurt. Toch kun je m makkelijk met twee man varen want door de deur stap je zo naar buiten om een lijntje aan te pakken.

Er zijn 3 cabines en 6 vaste slaapplaatsen, maar ook volop ruimte in de salon, of als het mooi weer is, buiten op de flybridge. 

Dit jacht is niet goedkoop. Deze bekendste motorboot ter wereld is verkrijgbaar vanaf 1,6 miljoen incl btw. Maar dan krijg je er ook nog een bijboot, kraan, boeg en hekschroef en alle mogelijke luxe uitrusting bij.

 

Technische Specificaties

Grand Banks 53 Aleuthian

Lengte 17.61 m

Breedte 5.40 m

Diepgang 1.45 m

Waterverplaatsing 33 t

Prijs: vanaf €1.600.000

Importeur: Kremer Nautic