Nieuws/Binnenland
1018559
Binnenland

Grapjas wil Wilders hak zetten

Een technische grapjas wil het land doen geloven dat PVV-leider Wilders ermee stopt. In een mail aan onze internetredactie, met het adres van de fractievoorzitter als afzender, kondigt hij zijn vertrek aan. Dat klopt echter van geen kant, reageert de hoofdpersoon zelf. „Wat een onzin, ik heb helemaal geen mail verstuurd.”

Nadat de PVV bij de systeembeheerder navraag heeft gedaan, blijkt dat er inderdaad geen mail vanaf het adres is verstuurd. Van een echte hack lijkt geen sprake, maar er is waarschijnlijk een programma gebruikt waardoor het lijkt alsof het bericht van Wilders' adres komt. Dat is op een vernuftige manier gebeurd. De systeembeheerder van het parlement kent varianten van deze vorm van bedrog die op een eenvoudige manier te ontdekken zijn. Door op 'antwoorden' te klikken wordt daarbij het echte mailadres van de afzender zichtbaar. Bij dit bericht blijft echter Wilders' adres in beeld staan.

De systeembeheerder van het parlement heeft de partij verzekerd dat er niemand anders dan Wilders zelf aan zijn mails heeft gezeten.