Nieuws/Binnenland
1018566
Binnenland

Groningers voeren actie om schade bevingen

Enkele honderden leden van de groep 'Groningen in Opstand' hebben donderdagavond in het provinciehuis in Groningen actiegevoerd tegen schade door aardbevingen in Noord-Groningen. De groep vindt dat het tijd wordt dat er maatregelen komen om de veiligheid in Noord-Groningen te waarborgen. De leden voerden actie bij de start van de nieuwjaarsreceptie van de provincie. Ze werden door commissaris van de Koning Max van den Berg uitgenodigd om de nieuwjaarsreceptie binnen bij te wonen.

Volgens de Groningse commissaris is het begrijpelijk dat de actievoerders het zat zijn. ,,Er moet nu echt iets gebeuren. Mensen blijven tot nu toe heel nuchter en heel netjes, maar dan moet men wel luisteren'', aldus Van den Berg. ,,We moeten het geduld van Groningers niet eindeloos op de proef stellen. Er moet nu gehandeld worden."

De commissaris vreest dat wanneer de regering niets doet, het vertrouwen van de bevolking zo ernstig wordt geschaad dat daardoor de gaswinning zelfs in gevaar kan komen.

De actiegroep Groningen in Opstand, die onlangs werd opgericht, heeft al ruim 16.000 likes op Facebook. Vrijdag staat er een actie gepland in Delfzijl.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop