Nieuws/Binnenland
10186
Binnenland

Voortvluchtige Belg in Almere aangehouden

ALMERE - De politie heeft in Almere een 31-jarige Belg aangehouden die nog een gevangenisstraf van vijftien jaar voor doodslag en diefstal met geweld moet uitzitten. De voortvluchtige man is woensdag aangehouden toen hij een visje kocht, liet het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Het gaat om de 31-jarige crimineel Gabriël F. De man is opgepakt op verzoek van de autoriteiten in Brussel. Hij wordt naar verwachting binnenkort overgedragen. De Belg verbleef in Almere bij een Nederlandse vrouw. F. is voormalig lid van de Brusselse jeugdbende ’Black Demolition’ en kon jaren uit de greep van justitie blijven na verschillende veroordelingen. Dat meldt HLN.be.

’Most Wanted’

Zo was F. in 2009 betrokken bij een vechtpartij tussen straatbendes in Brussel. Hij stak zijn slachtoffer dood met een keukenmes. De diefstal met geweld werd gepleegd in 2012 tijdens een woningoverval, waarbij de bewoner een mes op de keel werd gezet. F. is al de tweede voortvluchtige die dankzij de nieuwe website ’Belgium’s Most Wanted’ gepakt is. Die lijst met de meest gezochte misdadigers van België werd amper 20 dagen geleden gelanceerd.