1018910
Binnenland

Herman Pieter de Boer (85) overleden

Journalist, schrijver en liedjesschrijver Herman Pieter de Boer is woensdagnacht op 85-jarige leeftijd in Eindhoven overleden. Dat meldt de NOS woensdagochtend. Hij was al geruime tijd ziek.

De Boer werd onder meer bekend van liedjes die hij schreef voor Ramses Shaffy, Lenny Kuhr en Kinderen voor Kinderen. Zo zijn de klassiekers 'Laat me', 'Visite' en 'Op een onbewoond eiland' van zijn hand. Als journalist werkte De Boer voor De Tijd. Ook schreef De Boer tussen 1956 en 2012 tientallen boeken en verhalen. In 2008 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zes jaar daarvoor ontving hij de Gouden Harp.

,,Hij was er meester in om het goede woord op de goede klank te zetten'', zei Lenny Kuhr, die goed met De Boer bevriend was, woensdagochtend voor de NOS-radio. Ze had dinsdag in het ziekenhuis afscheid genomen van De Boer, die toen nog aanspreekbaar was. Kuhr heeft er een liedje ('Altijd heimwee') voor hem gezongen. ,,Hij heeft zo'n vruchtbaar leven gehad. We hebben elkaar zo geïnspireerd. Zijn liedjes zullen nog lang klinken na vannacht'', zei Kuhr.