Nieuws/Binnenland
1019601
Binnenland

Gewapende ontvoering in Kerkrade

In Kerkrade heeft zondagmorgen in alle vroegte een gewelddadige ontvoering plaatsgevonden. Meerdere gewapende mannen reden volgens welingelichte bronnen een auto op een kruispunt klem en dwongen de bijrijder mee te komen. De bestuurder lieten ze gaan.  Deze man sloeg uit angst voor zijn eigen leven op de vlucht. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

Een van de betrokken auto’s zou een zwarte Citroen zijn geweest. Bezoekers van een naastgelegen kroeg aan de Nieuwstraat moesten volgens ooggetuigen urenlang binnenblijven in verband het uitgebreide sporenonderzoek van onder andere een auto ter plekke. De plaats delict ligt precies op de grens tussen Nederland en Duitsland.

De politie heeft deze zaak tot nu toe geheim gehouden in het belang van het onderzoek. Precieze achtergronden van de ontvoering zijn daardoor (nog) niet bekend gemaakt. Het is nog onduidelijk of er inmiddels verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek door de Limburgse recherche is op dit moment volgens ingewijden nog in volle gang.