Nieuws/Buitenland
1019678
Buitenland

Beschietingen over grens Libanon - Israël

Israël heeft zondag volgens meldingen van de strijdkrachten met artillerie op plaatsen in Libanon geschoten. Er zijn zeker 20 inslagen van Israëlisch artillerievuur gemeld. Doelwit waren plekken in het uiterste zuiden van Libanon waar zondag raketten zouden zijn afgevuurd. Twee raketten sloegen vanuit Libanon zondag in op Israëlische grondgebied. Daarbij is geen schade aangericht.

Doelwit waren plekken in het zuiden van Libanon waar zondag vijf raketten zouden zijn afgevuurd. Eén raket sloeg in vlakbij de Israëlische plaats Kiryat Shmona. Daarbij is geen schade aangericht. Vier andere raketten die richting Israël werden afgevuurd, haalden het Israëlische grondgebied niet en moeten in Libanon terechtgekomen zijn, zeiden Israëlische militaire zegslieden tegen de krant Haaretz. Eerder werd gemeld dat twee raketten in Israël waren neergekomen.

Eer deze maand werd vanaf Libanees grondgebied een Israëlische militair doodgeschoten. Het grensgebied van Libanon en Israël was over het algemeen kalm in de afgelopen 7 jaar.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd