Nieuws/Binnenland
1019841
Binnenland

Google blokkeert mail Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdag een nieuw e-mailadres aangemaakt waarop mensen een zogeheten islamsticker kunnen bestellen. Een eerder account, namelijk islamstickergmail.com, werd door e-mailprovider Gmail geblokkeerd na een klacht van het Landelijk Beraad Marokkanen. Het is een stuk lastiger om een klacht in te dienen over het nieuwe adres, islamstickerislamsticker.org.

„Klaarblijkelijk was klacht Mohammed Rabbae dus succesvol”, twitterde Wilders vrijdagmorgen. Rabbae, dat het beraad leidt, vroeg Gmail-eigenaar Google om in te grijpen zodat er geen 'haat zaaiend materiaal' van Wilders meer kon worden verspreid.

Op de sticker staat de tekst 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif'. Wilders wil naar eigen zeggen mensen niet kwetsen, maar bevrijden van het juk van de islam. Donderdag noemde hij de stickeractie een groot succes. „Al duizenden aanvragen. Nieuwe bij laten maken”, zo meldde hij op Twitter.

Mohammed Rabbae is blij dat Google het Gmail-adres heeft laten blokkeren. „Zo staat het ook in de reglementen van Google. Het is goed dat het bedrijf zich daar ook aan houdt en dat de regels niet alleen voor de bühne zijn”, aldus Rabbae.

Het was hem vrijdagmiddag nog niet gelukt om ook het nieuwe account te laten blokkeren. Onduidelijk is namelijk welke e-mailprovider daarachter schuilt, waardoor het beraad nog niet weet waar het een klacht moet indienen. „Dat zijn we aan het traceren. Daarna is het natuurlijk de vraag of zo'n provider de juiste normen hanteert, of dat iedereen zomaar haatdragend materiaal kan verspreiden. Maar als het een fatsoenlijke provider is, dan moet het ons wel lukken.”