Nieuws/Binnenland
1020206005
Binnenland

Proefrit met Mercedes eindigt in drama: auto ramt na 200 meter tractor

De desbetreffende Mercedes in de showroom.

De desbetreffende Mercedes in de showroom.

Waalwijk - Tijdens een testrit woensdagochtend is een auto van autohandelaar RJ Automobielen uit Waalwijk tegen de aanhanger van een tractor gebotst. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. „De wagen is er behoorlijk slecht aan toe”, vertelt Ricardo, eigenaar van de garage, tegen Omroep Brabant.

De desbetreffende Mercedes in de showroom.

De desbetreffende Mercedes in de showroom.

Het zou gaan om een man die een afspraak had gemaakt voor een testrit in de Mercedes, een auto van ruim 41.000 euro. Om twee uur stapte de man in de auto, maar na tien minuten was de pret alweer voorbij: de man botste met de sportieve auto tegen de aanhanger van een tractor op een rotonde - hij had amper 200 meter gereden. Autohandelaar Ricardo kwam per toeval achter het ongeluk; een collega reed langs de plek en zag daar de ravage.

„We zijn er met zijn allen naartoe gereden om te kijken of we iets konden doen, maar er waren al heel veel hulpdiensten. De bestuurder zat klem in de auto, maar ze hebben hem eruit kunnen halen”, vertelt Ricardo tegen de omroep. Hij zag hoe de man met een brancard in de ambulance werd getild.

Ricardo weet niet hoe het met de man gaat. De politie houdt hem op de hoogte. „Ik hoop dat we daar snel nieuws over krijgen.’’