Nieuws/Binnenland
1020233
Binnenland

Grote brand bij bowlingcentrum in Venhuizen

Een party- en bowlingcentrum aan de Westerbuurt in het Noord-Hollandse Venhuizen (gemeente Drechterland) is woensdagochtend door brand verwoest. De bewoners van drie nabijgelegen woningen en 25 buitenlandse werknemers uit een naastgelegen wooneenheid van een bedrijf zijn geëvacueerd nadat asbest was vrijgekomen.

Dat maakte een woordvoerster van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bekend. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis van Venhuizen. De werknemers zijn inmiddels door hun werkgever naar een ander opvangadres gebracht. Naar verwachting kunnen de bewoners rond 3 uur woensdagmiddag weer naar huis. Dan is het asbest verwijderd dat op de openbare weg terecht is gekomen.

Bij het uitbreken van brand rond half 5 was het party- en bowlingcentrum verlaten. Niemand is gewond geraakt. Om kwart over 8 werd het sein brand meester gegeven. Rond kwart over 11 was het vuur nagenoeg uit.

In het bowlingcentrum brak twee weken geleden ook al brand uit. Het ging toen om een brandje in een meterkast dat snel was geblust.