Nieuws/Binnenland
1020533
Binnenland

Uitstel in zaak Miljoenenjacht

Producent Endemol en de Nationale Postcode Loterij hebben om uitstel gevraagd in de zaak rond voormalig Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk. Dat zegt diens advocaat Peter Plasman.

Volgens Plasman willen de twee partijen meer tijd om met een inhoudelijk reactie te komen. Het gevraagde uitstel kan van alles betekenen, zegt Plasman tegen RTL Boulevard. ,,Dat ze willen overleggen bijvoorbeeld, of simpelweg drukte."  De advocaat ziet het vooralsnog als een goed teken. ,,Ze hadden ook een eenregelig briefje kunnen sturen dat het allemaal onzin is wat ik beweer. Dat is niet gebeurd.”

Arrold van den Hurk deed begin november mee aan Miljoenenjacht. Door een stomme fout liep hij een vermogen mis.  In zijn eigen koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na het aanbod van 125.000 euro wilde hij verder spelen, maar drukte hij per vergissing op de knop om te stoppen. Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die was onverbiddelijk.

Met hulp van Plasman probeert Van den Hurk nu alsnog de rest van het geld te krijgen. De advocaat betoogt dat nergens in het reglement stond dat de rode knop bepalend is.